Villakoira vs Bordercollie Parhaaksi Perhekoiraksi

Villakoirat ja bordercolliet ovat joitakin maailman suosituimmista koiraroduista. Ne molemmat ovat erittäin älykkäitä. Molemmat ovat erinomaisia lemmikkejä ja kiintyvät yleensä ihmisiinsä. Jokaisella rodulla on etunsa ja haittansa. Näillä kahdella rodulla on hyvin vähän haittoja. Mutta kumpi sopisi paremmin perheille?

Persoonallisuus

Villakoira vs Bordercollie Parhaaksi Perhekoiraksi 1 - Villakoira vs Bordercollie Parhaaksi Perhekoiraksi

Molemmilla roduilla on hyvät persoonallisuudet. Ne ovat herkkiä, älykkäitä, helliä ja sosiaalisia. Bordercolliet ovat valppaita, suojelevia ja uskollisia. Villakoirat ovat uskollisia, valppaita ja vaistomaisia. Kaikki nämä ominaisuudet tekevät todella erinomaisia perhekoiria. Molemmat koirat voivat kuitenkin olla itsepäiviä, eikä niitä suositella ensikertalaisille omistajille.

Turkinhoito

Villakoira vs Bordercollie Parhaaksi Perhekoiraksi 2 - Villakoira vs Bordercollie Parhaaksi Perhekoiraksi

Bordercolliet vaativat hyvin vähän turkinhoitoa. Niillä on keskimääräinen mahdollisuus ruveta haisemaan. Kun näin tapahtuu, mukava kylpy hoitaa asian taas vähäksi aikaa. Villakoirat tarvitsevat paljon turkinhoitoa. Karvojensa vuoksi niitä on trimmattava säännöllisesti. Jos niitä ei harjata ja trimmata säännöllisesti, niiden karvoista tulee takkuisia ja ongelmallisia.

Ystävällisyys

Villakoira vs Bordercollie Parhaaksi Perhekoiraksi 3 - Villakoira vs Bordercollie Parhaaksi Perhekoiraksi

Molemmat rodut ovat ystävällisiä. Kumpikaan rotu ei ole tunnettu puremisesta tai aggressiivisuudesta. Molemmat ovat leikkisiä, mukautuvia ja ystävällisiä. On tärkeää huomata, että jopa rauhallisimmat koirat voivat tulla aggressiivisiksi uhattuina tai tahallaan loukattuina.

Energiatasot

Villakoira vs Bordercollie Parhaaksi Perhekoiraksi 4 - Villakoira vs Bordercollie Parhaaksi Perhekoiraksi

Sekä bordercollieilla että villakoirilla on paljon energiaa. Molemmat tarvitsevat paljon ja säännöllistä liikuntaa. Niitä on vietävä kävelyille ja niiden kanssa on leikittävä, jotta päästään eroon osasta tätä energiaa.

Vahtikoira Taipumuksia

Villakoira vs Bordercollie Parhaaksi Perhekoiraksi 5 - Villakoira vs Bordercollie Parhaaksi Perhekoiraksi

Molemmat rodut ovat suojelevia ja ne ovat hyviä vahtikoiria. Ne suojelevat aluettaan ja ihmisiä, mitä ikinä se vaatiikaan.

Molemmat rodut sopivat hyvin perheeseen. Tärkein ero on turkinhoidossa. Kumpikin koira on turvallisuuden kannalta hyvä valinta uudeksi perheenjäseneksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *