Koiran Hoidon Perusteita Aloittelijoille

Koiranhoito ei ole vaikeaa. Jotkut koirat vaativat turkinhoitoa enemmän kuin toiset, mutta perusasiat pysyvät samoina.Ensikertalaisille omistajille on olemassa perusasioita, joihin heidän on perehdyttävä. Niistä kukin omistaja oppii, mitä heidän koiransa tarvitsee ja haluaa sekä sietää. Vilkaise näitä perushoitovinkkejä ennen koiran hankkimista.

Opi Rodusta

Ensimmäinen askel on oppia rodusta. Jos rotu on tuntematon tai jos kyseessä on risteytys, lue erityispiirteistä. Se voi myös auttaa tarkastelemaan rotuja, jotka ovat ulkonäöltään lähellä toisiaan. Pitkäkarvaisilla koirilla on erilaiset tarpeet kuin lyhytkarvaisilla koirilla. Villakoirat ovat turkinhoidon kannalta paljon hoitoa vaativia, toiset eivät.

Koiran Hoidon Perusteita Aloittelijoille 1 - Koiran Hoidon Perusteita Aloittelijoille

Käytä Oikeita Tuotteita

Tämä ei tarkoita, että vain merkkituotteet ovat hyviä. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että kaikki tuotteet eivät ole sopivia kaikille eläimille tai kaikille roduille. Joillakin koirilla voi olla erityisen herkkä iho. Jotkut saattavat tarvita tietynlaista harjaa. Jotkut saattavat olla allergisia tietyille kemikaaleille. Kaikki tämä on otettava huomioon ostettaessa esimerkiksi shampoota ja harjoja.

Kysy Eläinlääkäriltä

Jos olet epävarma, kysy eläinlääkäriltä. Hänellä on neuvoja ja ohjeita kaikentyyppisistä koirista. He voivat myös auttaa määrittämään, onko erityistarpeita tai allergioita. He voivat suositella tiettyjä tuotteita, joiden he tietävät toimivan. He ovat kuitenkin asiantuntijoita.

Näiden vinkkien pitäisi auttaa uudet omistajat alkuun. On tärkeää tietää, että jokaisella eläimellä vie aikaa tottua uuteen ympäristöön. Ne tarvitsevat myös aikaa ja kärsivällisyyttä kun kyseessä on niiden koskettaminen. Uusien omistajien tulisi olla kärsivällisiä ja lempeitä ja käyttää aikaa rakentaakseen suhdetta koiraansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *